Rakott Vöröslencse penne- mentes, de igazán laktató

2025.06.02

Rakott vöröslencse penne – mentes, de igazán laktató!

Ha szereted a klasszikus rakott tésztákat, de valami könnyedebb, mégis tápláló változatra vágysz, akkor a Well's vöröslencse penne a legjobb alap! Ez a gluténmentes, fehérjedús recept tökéletes ebéd vagy vacsora – hús nélkül is teljes értékű!

Hozzávalók (4 adaghoz):

• 250 g Well's vöröslencse penne

• 1 fej vöröshagyma

• 2 gerezd fokhagyma

• 2 ek olívaolaj

• 400 g darabolt paradicsom konzerv

• 2 ek paradicsompüré

• 1 tk oregánó

• 1 tk bazsalikom

• Só, bors ízlés szerint

• 100 g növényi sajt vagy reszelt vegán sajt alternatíva (opcionális)

• 1 kis cukkini vagy padlizsán (szeletelve, előpirítva)

• (Növényi tejföl vagy kesukrém is mehet a tetejére extra krémességért)

Elkészítés:

1. Tészta főzése:

Főzd meg a vöröslencse tésztát sós vízben 5-6 perc alatt (ne főzd túl, mert a sütésnél is puhul).

2. Szósz elkészítése:

Egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon. Add hozzá a paradicsompürét, majd a darabolt paradicsomot és a fűszereket. Főzd össze 10 perc alatt sűrűre.

3. Rétegezés:

Egy kiolajozott sütőtálba rétegezd a tésztát, a paradicsomszószt és a zöldségeket. Ismételd, amíg el nem fogynak. A tetejére mehet sajt vagy tejmentes tejfölkrém.

4. Sütés:

Süsd 180 °C-on kb. 20–25 percig, amíg szépen összesül és megpirul a teteje.

Tipp:

Ha még gazdagabb ízre vágysz, rétegezhetsz bele párolt spenótot, lencsét vagy tofu morzsát is.

Rakott tészta, újragondolva! Próbáld ki Well's vöröslencse pennével – gluténmentes, gyors és tápláló megoldás a családnak!

Rendeld meg most!

https://www.wellsfood.hu/p/wells-pasta-voroslencse-penne-glutenmentes/