Rakott Vöröslencse penne- mentes, de igazán laktató
Rakott vöröslencse penne – mentes, de igazán laktató!
Ha szereted a klasszikus rakott tésztákat, de valami könnyedebb, mégis tápláló változatra vágysz, akkor a Well's vöröslencse penne a legjobb alap! Ez a gluténmentes, fehérjedús recept tökéletes ebéd vagy vacsora – hús nélkül is teljes értékű!
⸻
Hozzávalók (4 adaghoz):
• 250 g Well's vöröslencse penne
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 ek olívaolaj
• 400 g darabolt paradicsom konzerv
• 2 ek paradicsompüré
• 1 tk oregánó
• 1 tk bazsalikom
• Só, bors ízlés szerint
• 100 g növényi sajt vagy reszelt vegán sajt alternatíva (opcionális)
• 1 kis cukkini vagy padlizsán (szeletelve, előpirítva)
• (Növényi tejföl vagy kesukrém is mehet a tetejére extra krémességért)
⸻
Elkészítés:
1. Tészta főzése:
Főzd meg a vöröslencse tésztát sós vízben 5-6 perc alatt (ne főzd túl, mert a sütésnél is puhul).
2. Szósz elkészítése:
Egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon. Add hozzá a paradicsompürét, majd a darabolt paradicsomot és a fűszereket. Főzd össze 10 perc alatt sűrűre.
3. Rétegezés:
Egy kiolajozott sütőtálba rétegezd a tésztát, a paradicsomszószt és a zöldségeket. Ismételd, amíg el nem fogynak. A tetejére mehet sajt vagy tejmentes tejfölkrém.
4. Sütés:
Süsd 180 °C-on kb. 20–25 percig, amíg szépen összesül és megpirul a teteje.
⸻
Tipp:
Ha még gazdagabb ízre vágysz, rétegezhetsz bele párolt spenótot, lencsét vagy tofu morzsát is.
⸻
Rakott tészta, újragondolva! Próbáld ki Well's vöröslencse pennével – gluténmentes, gyors és tápláló megoldás a családnak!
Rendeld meg most!
https://www.wellsfood.hu/p/wells-pasta-voroslencse-penne-glutenmentes/